0722111161natalia@clujanafesta.roStr. Tăbăcarilor nr 15C
Urmărește-ne pe Instagram
Urmărește-ne pe Facebook

Povestea Clujana – scurtă incursiune istorică

Fiecare loc, la fel ca și noi oamenii, are o istorie, nu?

Astăzi vorbim despre locul în care noi ne spunem Povestea, alături de alții minunați oameni care și-au spus-o pe a lor de-a lungul anilor!

Drumul minunatei noastre locații a început încă de pe timpul anilor de glorie ai fabricii de încălțăminte Clujana. Aceasta era recunoscută ca fiind cea mai mare fabrică de încălțăminte din România și estul Europei.

În jurul anului 1945 fabrica a primit denumirea de: Fabrica de Încălțăminte Janos Herbak. Acesta a fost începutul unei noi epoci , în care s-a pus accentul și importanța pe calitatea condițiilor de muncă pentru angajații fabricii, accent care și în prezent este prioritar.

Unul dintre criterii era încurajarea angajaților de a face sport. Drept dovadă, echipa de fotbal a fabricii a realizat performanțe demne de lăudat, reușind să activeze în prima Ligă Națională a României. Unde se antrenau, te-ai putea întreba, nu? Ei bine, locația în care noi ne construim Povestea a fost chiar sala de sport a acestor minunați oameni, între 1945 – 1948 purtând numele “Sala de Sport Dermata-Herbak-Clujana”.

Acest deosebit loc și-a început povestea dintr-o familie, avându-i ca fondatori pe frații Renner. Azi, după mai bine de 75 de ani, cu recunoștință, ne bucurăm că suntem firul care continuă povestea, tot într-o familie, doar că una puțin mai mare.  

Încă mai întâlnim oameni care au făcut parte din povestea Clujana și vor să descopere cu ochii lor cum s-a transformat acest loc, povestindu-ne emoționați cum arăta sala de sport unde se antrenau cu drag.

2013 este anul în care fosta sală de sport a devenit sală de evenimente, iar din 2016 noi, familia Litvinenco, împreună cu echipa, care este tot familia noastră mare și cu oamenii deosebiți care își sărbătoresc evenimentele la noi, scriem povestea Clujana Festa și ducem istoria mai departe!